Muscovado-sokerisuolattua lohta

4–6 alkupala-annosta 6–12 tuntia
Herkullinen alkupala graavilohesta, rapeista kasviksista ja sitruuna-siirappivinegretistä.
Muscovado-sokerisuolattua lohta
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 400 g tuoretta ruodotonta lohifileetä
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä

Sitruuna-siirappivinegretti

  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Paahda fenkolinsiemenet nopeasti pannulla ja jauha ne morttelissa tai veitsellä työlaudalla.

Pane lohifilee nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja pyyhkäise fileen pinta talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileelle. Nosta filee vuokaan, peitä kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.

Pyyhkäise suolaseos fileen pinnasta ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi lautaselle.

Tarjoa lisänä esim. fenkolia, retiisiä ja kesäkurpitsaa ohuina viipaleina. Vinkki! Pane kasvisviipaleet noin tunniksi jääkylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne rapeutuvat. 

Mittaa vinegretin aineet kulhoon ja lämmitä hetken mikrossa. Sekoita ja pirskottele annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura