Ainekset
400 g tuoretta ruodotonta lohifileetä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
Sitruuna-siirappivinegretti
1 sitruunan mehu
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
Ohjeet
Paahda fenkolinsiemenet nopeasti pannulla ja jauha ne morttelissa tai veitsellä työlaudalla.
Pane lohifilee nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja pyyhkäise fileen pinta talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileelle. Nosta filee vuokaan, peitä kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.
Pyyhkäise suolaseos fileen pinnasta ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi lautaselle.
Tarjoa lisänä esim. fenkolia, retiisiä ja kesäkurpitsaa ohuina viipaleina. Vinkki! Pane kasvisviipaleet noin tunniksi jääkylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne rapeutuvat.
Mittaa vinegretin aineet kulhoon ja lämmitä hetken mikrossa. Sekoita ja pirskottele annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Keittiömestari Teemu Aura
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.