Muscovado-sokerisuolattua lohta

Herkullinen alkupala graavilohesta, rapeista kasviksista ja sitruuna-siirappivinegretistä.

4–6 alkupala-annosta

PT1H

6–12 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

400 g tuoretta ruodotonta lohifileetä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl fenkolinsiemeniä

Sitruuna-siirappivinegretti
1 sitruunan mehu
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia 
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Ohjeet

Paahda fenkolinsiemenet nopeasti pannulla ja jauha ne morttelissa tai veitsellä työlaudalla.

Pane lohifilee nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja pyyhkäise fileen pinta talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileelle. Nosta filee vuokaan, peitä kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.

Pyyhkäise suolaseos fileen pinnasta ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi lautaselle.

Tarjoa lisänä esim. fenkolia, retiisiä ja kesäkurpitsaa ohuina viipaleina. Vinkki! Pane kasvisviipaleet noin tunniksi jääkylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne rapeutuvat. 

Mittaa vinegretin aineet kulhoon ja lämmitä hetken mikrossa. Sekoita ja pirskottele annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?