Muscovado-sokerisuolattua lohta

Herkullinen alkupala graavilohesta, rapeista kasviksista ja sitruuna-siirappivinegretistä.

4–6 alkupala-annosta

PT1H

6–12 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

400 g tuoretta ruodotonta lohifileetä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl fenkolinsiemeniä

Sitruuna-siirappivinegretti
1 sitruunan mehu
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia 
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Ohjeet

Paahda fenkolinsiemenet nopeasti pannulla ja jauha ne morttelissa tai veitsellä työlaudalla.

Pane lohifilee nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja pyyhkäise fileen pinta talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileelle. Nosta filee vuokaan, peitä kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.

Pyyhkäise suolaseos fileen pinnasta ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi lautaselle.

Tarjoa lisänä esim. fenkolia, retiisiä ja kesäkurpitsaa ohuina viipaleina. Vinkki! Pane kasvisviipaleet noin tunniksi jääkylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne rapeutuvat. 

Mittaa vinegretin aineet kulhoon ja lämmitä hetken mikrossa. Sekoita ja pirskottele annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!