Muscovado-sokerisuolattua lohta

Herkullinen alkupala graavilohesta, rapeista kasviksista ja sitruuna-siirappivinegretistä.

4–6 alkupala-annosta

6–12 tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

400 g tuoretta ruodotonta lohifileetä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl fenkolinsiemeniä

Sitruuna-siirappivinegretti
1 sitruunan mehu
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia 
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Ohjeet

Paahda fenkolinsiemenet nopeasti pannulla ja jauha ne morttelissa tai veitsellä työlaudalla.

Pane lohifilee nahkapuoli alaspäin työlaudalle ja pyyhkäise fileen pinta talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja levitä seos tasaisesti lohifileelle. Nosta filee vuokaan, peitä kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.

Pyyhkäise suolaseos fileen pinnasta ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi lautaselle.

Tarjoa lisänä esim. fenkolia, retiisiä ja kesäkurpitsaa ohuina viipaleina. Vinkki! Pane kasvisviipaleet noin tunniksi jääkylmään veteen jääkaappiin, jolloin ne rapeutuvat. 

Mittaa vinegretin aineet kulhoon ja lämmitä hetken mikrossa. Sekoita ja pirskottele annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

 

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.