Muscovado-punaviinikastike

4 annosta 25 minuuttia
Kunnon naudanlihapihvi tarjoillaan täyteläisen punaviinikastikkeen kera.
Muscovado-punaviinikastike
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 2 salottisipulia tai 1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
  • 1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
  • 1 pikkupullo (0,375 l) punaviiniä
  • ½ dl Dansukker Muscovadosiirappia
  • 1 lihafondi- tai liemikuutio
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • muutama timjamin tai rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua yrttiä
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • (suolaa)

Laita kattilaan sipulisilput, viini, muscovadosiirappi, fondi- tai liemikuutio, tomaattisose ja yrtti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä avoimena, miedolla lämmöllä poristen noin 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä liemi takaisin kattilaan.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Sekoita rasvanokareet kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa pihvien tai paistin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker