Munaton ja maidoton täytekakku

12–15 annosta 1½ tuntia
Maidoton ja munaton eli vegaaninen kakku juhliin valmistuu helposti. Saat kakusta vaivattomasti myös gluteenittoman. Koristele tuoreilla marjoilla.
Munaton ja maidoton täytekakku
Arvioi: (124kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 dl kivennäisvettä
    • 1 dl hedelmä- tai marjasosetta
    • 1 dl rypsiöljyä

    Vuokaan

    • rypsiöljyä
    • (gluteenittomia) korppujauhoja

    Mustikkahillo

    • 250 g pakastemustikoita
    • 125 g (n. 1 ½ dl) Dansukker Hillosokeria
    • 1 tl luomulimetin raastettua kuorta

    Kostutus

    • 1 dl kaurajuomaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • 4–5 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Koristeluun

    • 3–4 dl mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia
    • minttua tai sitruunamelissaa

    Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.

    Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunasta. Jäähdytä hetki ja kumoa varoen.

    Pohjan paistuessa keitä mustikkahillo.

    Laita mustikat kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Lisää limetinkuoriraaste. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä.

    Nosta kakku tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla kaurajuomalla. Lusikoi pinnalle mustikkahillo.

    Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla. Levitä vaahto kuohkeaksi kakun pinnalle. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

    Vinkki!
    Käytä kauravalmisteiden tilalla soijakermaa tai muita kasvimaitotuotteita.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker