Muffinien perusohje

Perusohjeella leivottuja muffineita voi maustaa makunsa mukaan esim. suklaalla, marjoilla tai sitruunalla.

10–15

25 minuuttia

Arviot (1289 kpl)

Ainekset

100 g margariinia
3/4 dl maitoa
2 munaa
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

1. Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.

2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.

3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa.

4. Annostele taikina leivinpellille asetettuihin paperivuokiin tai muffinipellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Mausta muffinitaikina halutessasi jollain seuraavista:

- 1 dl omenakuutiota, jotka on kieritelty Dansukker Kanelisokerissa

- 1–1 1/2 dl rouhittua suklaata

- 1 1/2 dl tuoreita tai pakastemarjoja

- 1 1/2 dl (hienonnettuja) rusinoita

- 2–3 tl piparkakkumaustetta

- 2 rkl kaakaojauhetta

- pienen luomusitruunan raastettu kuori ja tilkka sitruunamehua
 

Koristeluvaihtoehtoja:

- Dansukker Tomusokeria sellaisenaan päälle siroteltuna

- Tomusokerikuorrutus: 2 dl Dansukker Tomusokeria ja 1–2 rkl vettä

- Yllätysmuffini: paina pieni konvehti/makeinen muffinin sisään paistamisen puolivälissä ja koristele muffini vastaavalla makeisella paistamisen jälkeen.

- Jaa kypsä, jäähtynyt muffini kahtia ja täytä tuorejuustolla ja marjoilla.

Voit tehdä myös tiikerimuffineja. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaan 1 rkl kaakaojauhetta. Kaada vuokiin sama määrä molempia taikinoita ja sekoita varovasti haarukalla, niin taikinasta tulee "tiikerikuvioinen".

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.