Muffinien perusohje

Perusohjeella leivottuja muffineita voi maustaa makunsa mukaan esim. suklaalla, marjoilla tai sitruunalla.

10–15

PT25M

25 minuuttia

Arviot (1410 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g margariinia
3/4 dl maitoa
2 munaa
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

1. Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.

2. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.

3. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos munavaahtoon vuorotellen maitoseoksen kanssa.

4. Annostele taikina leivinpellille asetettuihin paperivuokiin tai muffinipellille. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Mausta muffinitaikina halutessasi jollain seuraavista:

- 1 dl omenakuutiota, jotka on kieritelty Dansukker Kanelisokerissa

- 1–1 1/2 dl rouhittua suklaata

- 1 1/2 dl tuoreita tai pakastemarjoja

- 1 1/2 dl (hienonnettuja) rusinoita

- 2–3 tl piparkakkumaustetta

- 2 rkl kaakaojauhetta

- pienen luomusitruunan raastettu kuori ja tilkka sitruunamehua
 

Koristeluvaihtoehtoja:

- Dansukker Tomusokeria sellaisenaan päälle siroteltuna

- Tomusokerikuorrutus: 2 dl Dansukker Tomusokeria ja 1–2 rkl vettä

- Yllätysmuffini: paina pieni konvehti/makeinen muffinin sisään paistamisen puolivälissä ja koristele muffini vastaavalla makeisella paistamisen jälkeen.

- Jaa kypsä, jäähtynyt muffini kahtia ja täytä tuorejuustolla ja marjoilla.

Voit tehdä myös tiikerimuffineja. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen osaan 1 rkl kaakaojauhetta. Kaada vuokiin sama määrä molempia taikinoita ja sekoita varovasti haarukalla, niin taikinasta tulee "tiikerikuvioinen".

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?