Ainekset
125 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Täyte
5–6 dl mustikoita
½–1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
Päälle
1 1/2 dl muruseosta
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe käsin keskenään murumaiseksi seokseksi.
2. Ota seoksesta noin 1 1/2 dl toiseen astiaan piirakan päälle ripoteltavaksi.
3. Lisää pohjataikinan joukkoon kerma ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Levitä seos jauhotetulla kädellä tasaisesti vuoan (halk n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Tee pikkulusikan kärjellä kuviot reunataikinaan.
5. Soseuta puolet mustikoista ja mausta sokerilla sekä lisää joukkoon perunajauhot.
6. Levitä seos pohjalevylle ja ripottele loput mustikat päälle. Paina kevyesti kädellä, että kokonaiset mustikat painuvat vähän soseen joukkoon.
7. Ripottele muruseos ristikoiksi mustikoiden päälle.
8. Paista piiras 225ºC:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 min.
9. Sihtaa piirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!