Mökkiläisen mustikkapiiras

Kesän ensimmäisistä kypsistä mustikoista leivotaan helppo ja herkullinen mustikkapiirakka.

45 minuuttia

Arviot (1291 kpl)

Ainekset

125 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Täyte
5–6 dl mustikoita
½–1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
Päälle
1 1/2 dl muruseosta
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe käsin keskenään murumaiseksi seokseksi.

2. Ota seoksesta noin 1 1/2 dl toiseen astiaan piirakan päälle ripoteltavaksi.

3. Lisää pohjataikinan joukkoon kerma ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Levitä seos jauhotetulla kädellä tasaisesti vuoan (halk n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Tee pikkulusikan kärjellä kuviot reunataikinaan.

5. Soseuta puolet mustikoista ja mausta sokerilla sekä lisää joukkoon perunajauhot.

6. Levitä seos pohjalevylle ja ripottele loput mustikat päälle. Paina kevyesti kädellä, että kokonaiset mustikat painuvat vähän soseen joukkoon.

7. Ripottele muruseos ristikoiksi mustikoiden päälle.

8. Paista piiras 225ºC:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 min.

9. Sihtaa piirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.