Ainekset
125 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Täyte
5–6 dl mustikoita
½–1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl perunajauhoja
Päälle
1 1/2 dl muruseosta
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe käsin keskenään murumaiseksi seokseksi.
2. Ota seoksesta noin 1 1/2 dl toiseen astiaan piirakan päälle ripoteltavaksi.
3. Lisää pohjataikinan joukkoon kerma ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Levitä seos jauhotetulla kädellä tasaisesti vuoan (halk n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Tee pikkulusikan kärjellä kuviot reunataikinaan.
5. Soseuta puolet mustikoista ja mausta sokerilla sekä lisää joukkoon perunajauhot.
6. Levitä seos pohjalevylle ja ripottele loput mustikat päälle. Paina kevyesti kädellä, että kokonaiset mustikat painuvat vähän soseen joukkoon.
7. Ripottele muruseos ristikoiksi mustikoiden päälle.
8. Paista piiras 225ºC:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 min.
9. Sihtaa piirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.