Mokkabebet

noin 35 kpl 2 tuntia
Murotaikinapohjaisissa herkkuleivoksissa on kahvinmakuinen ranskankermatäyte sekä tomusokerikuorrutus.
Mokkabebet
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

    Murotaikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 kananmuna
    • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 300 g ranskankermaa
    • 3 dl Dansukker Tomusokeria
    • 3 tl pikakahvijauhetta

    Kuorrutus

    • 5 dl Dansukker Tomusokeria
    • 3–5 rkl vahvaa kahvijuomaa

    Pinnalle

    • Dansukker Rapeaa raesokeria
    • tai
    • pähkinärouhetta

    Vatkaa pehmeä rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Kääräise taikina kelmuun ja pane se tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina 10–12 gramman paloiksi ja painele taikinapalloset pieniin, voideltuihin leivosvuokiin.

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja irrota murotaikinapohjat vuoista.

    Vaahdota ranskankerma, tomusokeri ja pikakahvijauhe. Täytä leivospohjat.

    Kaada kuorrutuksen tomusokeri kulhoon. Lisää kahvijuomaa lorauksin joukkoon ja sekoita kuorrutus hyvin levittyväksi. Kuorruta leivokset. Viimeistele raesokerilla tai pähkinärouheella. Paina viimeistelyrouhe kevyesti kuorrutukseen kiinni.

    Täytä leivospohjat muutama tunti ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker