Mirror Glaze eli peilikuorrute

Häikäisevän kaunis peilikiille kruunaa täytekakun. Värjää peilikuorrute juhlan teeman tai sesongin mukaan. (Alkuperäistä reseptiä on muokattu.)

Jäisen kakun halk. 24 cm (tai matala kakku 26 cm) päälle

PT40M

45 minuuttia

Arviot (833 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
¾ dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
¾ dl kondensoitua maitoa tai kermaa
elintarvikeväriä (pasta, geeli tai nestemäinen)

Ohjeet

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja nosta sivuun odottamaan.

Punnitse valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään kulhoon.

Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Mittaa myös kondensoitu maito erilliseen astiaan odottamaan.

Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää kondensoitu maito ja nosta seos pois liedeltä. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita hyvin nuolijalla niin, että liivatelehdet liukenevat seokseen. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada kuuma seos valkosuklaan päälle. Sekoita kuorrute sauvasekoittimella tasaiseksi, varo kuitenkin ilmakuplien muodostumista. Siivilöi kuorrute.

Anna kuorrutteen jäähtyä 30-asteiseksi. Mikäli sinulla ei ole mittaria anna seoksen jäähtyä niin kauan kunnes se tuntuu melkein viileältä käteen. Kuorrute on kaadettaessa paksua, mutta kuitenkin juoksevaa.

Laita jäinen kakku uuniritilän päälle glaseerausta varten. Uuniritilän alle voi laittaa esimerkiksi  leivinpaperilla vuoratun pellin, johon ylimääräinen kuorrute saa valua.

Kun kuorrute on sopivan viileää, kaada se paksuna nauhana jäisen kakun päälle aloittaen keskeltä. Anna ylimääräisen kuorrutuksen valua pois ja nosta kakku tarjoiluvadille lastan avulla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ylimääräisen kuorrutuksen voi käyttää uudestaan esimerkiksi pienempään kakkuun tai vaikka leivosten koristeluun.

Mirror Glaze säilyy jääkaapissa n. 2 viikkoa. Kun haluat käyttää jähmettynyttä kuorrutetta uudestaan, sulata se varoen mikroaaltouunissa 10 sekunnin jaksoissa. Sekoita varovasti nuolijalla lämmitysjaksojen välissä, varo ilmakuplien muodostumista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.