Minipavlovat ja vadelma-sitruunasiirappi

Herkulliset marenkileivokset eli minipavlovat ja vadelma-sitruunasiirappi sopivat niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään. Pienet pavlovaleivokset täytetään kuohkealla jugurttivaahdolla.

8–10 kpl

2 tuntia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

4 valkuaista
¼ tl suolaa
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Jugurttivaahto
250 g paksua turkkilaista jugurttia
1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia
1 rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Vadelma-sitruunasiirappi
1,5 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl sitruunamehua
200 g pakastevadelmia

Koristeluun
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Vaahdota valkuaiset ja suola yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka. Lusikoi massasta 8–10 pientä kekoa leivinpaperoidulle uunipellille. Painele keot pyöreiksi ”pesiksi”, joiden keskelle jää pieni syvennys.

2. Paista 110-asteisessa uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Anna marenkien jäähtyä.

3. Sekoita jugurtin joukkoon sitruunatahna, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto jugurtin joukkoon. Nosta jääkaappiin odottamaan.

4. Mittaa kattilaan siirappi, sitruunamehu ja vadelma. Kuumenna ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta liedeltä ja jäähdytä. Nostele marengit tarjoiluvadille tai lautasille. Lusikoi päälle jugurttivaahtoa ja valuta pinnalle vadelma-sitruunasiirappia. Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!