Minipavlovat ja vadelma-sitruunasiirappi

Herkulliset marenkileivokset eli minipavlovat ja vadelma-sitruunasiirappi sopivat niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytään. Pienet pavlovaleivokset täytetään kuohkealla jugurttivaahdolla.

8–10 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (26 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 valkuaista
¼ tl suolaa
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Jugurttivaahto
250 g paksua turkkilaista jugurttia
1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia
1 rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Vadelma-sitruunasiirappi
1,5 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl sitruunamehua
200 g pakastevadelmia

Koristeluun
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Vaahdota valkuaiset ja suola yleiskoneessa. Sekoita sokerin joukkoon vaniljasokeri ja maissitärkkelys. Lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koneen koko ajan käydessä. Lisää lopuksi omenaviinietikka. Lusikoi massasta 8–10 pientä kekoa leivinpaperoidulle uunipellille. Painele keot pyöreiksi ”pesiksi”, joiden keskelle jää pieni syvennys.

2. Paista 110-asteisessa uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia. Jos uunisi on todella tehokas, laske hieman lämpöä, ettei marenki ruskistu. Anna marenkien jäähtyä.

3. Sekoita jugurtin joukkoon sitruunatahna, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele vaahto jugurtin joukkoon. Nosta jääkaappiin odottamaan.

4. Mittaa kattilaan siirappi, sitruunamehu ja vadelma. Kuumenna ja anna poreilla pari minuuttia. Nosta liedeltä ja jäähdytä. Nostele marengit tarjoiluvadille tai lautasille. Lusikoi päälle jugurttivaahtoa ja valuta pinnalle vadelma-sitruunasiirappia. Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.