Minimaustekakut

40 minuuttia
Paras joululahja on syötävä, itsetehty lahja. Nappaa talteen ihanien minimaustekakkujen ohje.
Minimaustekakut
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai (maidotonta) margariinia
  • 0,5 dl kaurajuomaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria

Koristeeksi

  • Dansukker Tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele minikakkupellin kolot kevyesti.

Sulata rasva ja sekoita kaurajuoma siihen. Jätä sivuun.

Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään kulhossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin. Lisää jauhoseosta koko ajan sekoittamalla vaahtoon. Lisää lopuksi rasvaseos ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

Laita taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.

Paista minikakkuja noin 7–8 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla). Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.

Sihtaa kakkujen päälle tomusokeria ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker