Ainekset
100 g voita tai (maidotonta) margariinia
0,5 dl kaurajuomaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
3 isoa kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
Koristeeksi
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele minikakkupellin kolot kevyesti.
Sulata rasva ja sekoita kaurajuoma siihen. Jätä sivuun.
Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään kulhossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin. Lisää jauhoseosta koko ajan sekoittamalla vaahtoon. Lisää lopuksi rasvaseos ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
Laita taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.
Paista minikakkuja noin 7–8 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla). Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.
Sihtaa kakkujen päälle tomusokeria ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?