Minimaustekakut

Paras joululahja on syötävä, itsetehty lahja. Nappaa talteen ihanien minimaustekakkujen ohje.

PT40M

40 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai (maidotonta) margariinia
0,5 dl kaurajuomaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
3 isoa kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
Koristeeksi
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele minikakkupellin kolot kevyesti.

Sulata rasva ja sekoita kaurajuoma siihen. Jätä sivuun.

Sekoita jauhot, sooda ja mausteet keskenään kulhossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin. Lisää jauhoseosta koko ajan sekoittamalla vaahtoon. Lisää lopuksi rasvaseos ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

Laita taikina isoon pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki. Pursota taikinaa minikakkupellin koloihin.

Paista minikakkuja noin 7–8 minuuttia uunin keskitasolla. (Tarkista kypsyys puutikulla). Anna kakkujen levätä hetki pellillä ja jäähdytä lopuksi minikakut ritilän päällä.

Sihtaa kakkujen päälle tomusokeria ja pakkaa sellofaaniin lahjaksi.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.