Minijuustokakut

Pienissä jäädytetyissä kerrosjuustokakuissa maistuu vadelma, mustikka ja sitruuna.

5 kpl

PT1H

2,5 tuntia + 2 tuntia pakastimessa

Arviot (97 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Siirappikeksit
100 g voita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
3 munankeltuaista
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g tuorejuustoa
3 dl kermaa
1 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia
1/2 sitruunan mehu
1 dl kotimaisia (pakaste)mustikoita

Koristeluun
vadelmia
mustikoita
sitruunamelissan lehtiä

Ohjeet

Leivo ensin pohjan keksit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä niistä pitkät tangot. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa tangot heti paloiksi. Anna jäähtyä. Säilytä keksit kuivassa.

Murskaa 10 keksiä. Jaa seos viiteen pyöreään vuokaan (halk. 7 cm).

Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi, ja sekoita se munavaahtoon.

Jaa seos tasan kolmeen kulhoon. Lisää yhteen kulhoon soseutetut vadelmat, toiseen sitruunamehu ja kolmanteen soseutetut mustikat. Sekoita tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa.

Kaada vadelmaseos vuokiin keksipohjan päälle. Pane pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi. Lisää sitten vuokiin sitruunaseos ja pakasta taas vähintään puoli tuntia. Lisää lopuksi juustokakkuihin mustikkakerros, ja pane pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Ota vuoat huoneenlämpöön 5–10 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota kakut vuoista ja koristele tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

Vinkki!
Minijuustokakkujen sijaan voit leipoa yhden isomman kakun (irtopohjavuoan halk. 18–20). Ota se sulamaan noin 2 tuntia ennen tarjoilua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?