Minijuustokakut

5 kpl 2,5 tuntia + 2 tuntia pakastimessa
Pienissä jäädytetyissä kerrosjuustokakuissa maistuu vadelma, mustikka ja sitruuna.
Minijuustokakut
Arvioi: (46kpl)

Ainekset

    Siirappikeksit

    • 100 g voita
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 ½ dl vehnäjauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 3 munankeltuaista
    • 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 150 g tuorejuustoa
    • 3 dl kermaa
    • 1 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia
    • 1/2 sitruunan mehu
    • 1 dl kotimaisia (pakaste)mustikoita

    Koristeluun

    • vadelmia
    • mustikoita
    • sitruunamelissan lehtiä

    Leivo ensin pohjan keksit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä niistä pitkät tangot. Pane tangot leivinpaperoidulle pellille ja litistä kevyesti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa tangot heti paloiksi. Anna jäähtyä. Säilytä keksit kuivassa.

    Murskaa 10 keksiä. Jaa seos viiteen pyöreään vuokaan (halk. 7 cm).

    Vaahdota keltuaiset ja sokerit. Lisää tuorejuusto. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi, ja sekoita se munavaahtoon.

    Jaa seos tasan kolmeen kulhoon. Lisää yhteen kulhoon soseutetut vadelmat, toiseen sitruunamehu ja kolmanteen soseutetut mustikat. Sekoita tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa.

    Kaada vadelmaseos vuokiin keksipohjan päälle. Pane pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi. Lisää sitten vuokiin sitruunaseos ja pakasta taas vähintään puoli tuntia. Lisää lopuksi juustokakkuihin mustikkakerros, ja pane pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

    Ota vuoat huoneenlämpöön 5–10 minuuttia ennen tarjoilua. Irrota kakut vuoista ja koristele tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

    Vinkki!
    Minijuustokakkujen sijaan voit leipoa yhden isomman kakun (irtopohjavuoan halk. 18–20). Ota se sulamaan noin 2 tuntia ennen tarjoilua.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker