Minibriossit

Pienet, sievät briossit täytetään vaniljakreemillä ja tuoreilla marjoilla.

noin 24 kpl

7 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

25 g hiivaa
5 munaa
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
350 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun
1 muna
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murusta hiiva yleiskoneen kulhoon ja lisää munat. Sekoita taikinakoukulla, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää voi vähän kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan seistä peitettynä jääkaapissa ainakin viisi tuntia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta juomalasia apuna käyttäen halkaisijaltaan noin kymmensenttisiä ympyröitä. Nosta ympyrät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota tunti.

Valmista vaniljakreemi.

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Paina sormilla jokaisen taikinaympyrän keskelle kolo. Voitele kananmunalla ja täytä kolot vaniljakreemillä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Jäähdytä. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?