Minibriossit

noin 24 kpl 7 tuntia
Pienet, sievät briossit täytetään vaniljakreemillä ja tuoreilla marjoilla.
Minibriossit
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 5 munaa
  • ¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1 tl suolaa
  • n. 7 dl vehnäjauhoja
  • 350 g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun

  • 1 muna

Vaniljakreemi

  • 4 munankeltuaista
  • ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 25 g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun

  • tuoreita marjoja
  • Dansukker Tomusokeria

Murusta hiiva yleiskoneen kulhoon ja lisää munat. Sekoita taikinakoukulla, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää voi vähän kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan seistä peitettynä jääkaapissa ainakin viisi tuntia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta juomalasia apuna käyttäen halkaisijaltaan noin kymmensenttisiä ympyröitä. Nosta ympyrät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota tunti.

Valmista vaniljakreemi.

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Paina sormilla jokaisen taikinaympyrän keskelle kolo. Voitele kananmunalla ja täytä kolot vaniljakreemillä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Jäähdytä. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker