Ainekset
25 g hiivaa
5 munaa
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
350 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun
1 muna
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Murusta hiiva yleiskoneen kulhoon ja lisää munat. Sekoita taikinakoukulla, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää voi vähän kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan seistä peitettynä jääkaapissa ainakin viisi tuntia.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta juomalasia apuna käyttäen halkaisijaltaan noin kymmensenttisiä ympyröitä. Nosta ympyrät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota tunti.
Valmista vaniljakreemi.
Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Paina sormilla jokaisen taikinaympyrän keskelle kolo. Voitele kananmunalla ja täytä kolot vaniljakreemillä.
Paista 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
Jäähdytä. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.