Merisuola-mustapippuritryffelit

Tarjoa suklaiset herkkupalat jouluna vahvan kahvin tai hyvän punaviinin kera.

30 kpl

PT1H

1½ tuntia + 12 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g kookosrasvaa
50 g tummaa suklaata
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus 23–30 %)
½ dl kuohukermaa

Viimeistelyyn
kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita
karkeaksi rouhittua mustapippuria

Ohjeet

1. Sulata kookosrasva ja lisää suklaapalat lämpimään rasvaan sulamaan. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.

2. Vatkaa kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookosrasva-suklaaseos vaahtoon.

3. Vatkaa tuorejuusto ja kerma sileäksi ja lisää suklaaseos joukkoon hyvin sekoittaen. Pane tryffeliseos noin tunniksi jääkaappiin.

4. Levitä konvehtivuoat valmiiksi ja paina vuoat avonaiseksi sormilla. Levitä kerros kaakaojauhetta lautaselle ja nosta teelusikalla tryffelikekoja kaakaojauheen päälle. Pyörittele tryffeleitä huolettomasti kaakaojauheessa ja pane ne konvehtivuokiin.

5. Anna tryffeleiden kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä tryffelit kylmässä ja nauti ne viikon kuluessa.

6. Ripottele hiukan merisuolahiutaleita ja mustapippuria tryffeleiden päälle ennen tarjoilua tai pakkaamista. Paina mausteet kevyesti sormenpäillä pintaan kiinni.

Pakkaa suussa sulavat tryffelit rasiaan ja anna lahjaksi tai tarjoa ne herkkupaloina vahvan kahvin tai hyvän punaviinin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.