Ainekset
1 1/2 l vettä
8 dl marjoja
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
4–5 rkl perunajauhoja + 3/4 dl vettä
Ohjeet
Mittaa vesi ja marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Anna kiehua 10–15 minuuttia, kunnes maku ja väri marjoista on irronnut liemeen. Siivilöi marjat pois ja laita liemi kattilassa takaisin liedelle. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Lisää perunajauho-vesiseos ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna keiton pulpahtaa. Nosta pois levyltä.
Tarjoa lämpimänä tai jäähdytettynä.
Vinkki!
Keitä kerralla isompi määrä mehukeittoa ja voit nauttia sitä useamman päivän ajan sellaisenaan tai vaikkapa vaniljaisen mannapuuron seurana. Käytä vaihdellen erilaisia marjoja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?