Mehukeitto

Keitä kerralla isompi määrä mehukeittoa ja nauti sitä useampana päivänä sellaisenaan tai puuron kera. Käytä vaihdellen eri marjoja.

PT25M

30 minuuttia

Arviot (239 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 1/2 l vettä
8 dl marjoja
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
4–5 rkl perunajauhoja + 3/4 dl vettä

Ohjeet

Mittaa vesi ja marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Anna kiehua 10–15 minuuttia, kunnes maku ja väri marjoista on irronnut liemeen. Siivilöi marjat pois ja laita liemi kattilassa takaisin liedelle. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Lisää perunajauho-vesiseos ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna keiton pulpahtaa. Nosta pois levyltä.

Tarjoa lämpimänä tai jäähdytettynä.

Vinkki!
Keitä kerralla isompi määrä mehukeittoa ja voit nauttia sitä useamman päivän ajan sellaisenaan tai vaikkapa vaniljaisen mannapuuron seurana. Käytä vaihdellen erilaisia marjoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?