Mehevät vaahtokarkkineliöt

Porkkanalla, ananaksella ja saksanpähkinöillä maustettu leivonnainen viimeistellään vaahtokarkeista tehdyllä kuorrutteella.

uunipellillinen, 25–30 annosta

PT1H

1 tunti + 2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 munaa
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 dl (200 g) sulatettua voita tai margariinia
2 dl vettä tai maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 porkkana raastettuna
200 g ananasmurskaa valutettuna
50 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus

3 dl kuohukermaa
150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

1 pss värikkäitä makeisia

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi tai maito. Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja vaahtokaramellit. Hämmennä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vaahtokaramellit ovat sulaneet kerman joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella vaahdoksi ja levitä leivonnaisen pintaan. Ripottele koristeeksi värikkäitä makeisia.

Vinkki!
Sekoita taikinan joukkoon hieman kanelia tai kardemummaa mausteeksi.

Voit halutessasi värjätä vaahtokarkkiseosta ripauksella elintarvikeväriä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?