Ainekset
5 munaa
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
2 dl (200 g) sulatettua voita tai margariinia
2 dl vettä tai maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 porkkana raastettuna
200 g ananasmurskaa valutettuna
50 g saksanpähkinöitä rouhittuna
Kuorrutus
3 dl kuohukermaa
150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
1 pss värikkäitä makeisia
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi tai maito. Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä porkkanaraaste, ananasmurska ja pähkinärouhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja vaahtokaramellit. Hämmennä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vaahtokaramellit ovat sulaneet kerman joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljasokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella vaahdoksi ja levitä leivonnaisen pintaan. Ripottele koristeeksi värikkäitä makeisia.
Vinkki!
Sekoita taikinan joukkoon hieman kanelia tai kardemummaa mausteeksi.
Voit halutessasi värjätä vaahtokarkkiseosta ripauksella elintarvikeväriä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?