Mehevät kalkkunapiiraat

6–8 kpl 1 tunti
Pienten kalkkunapiiraiden täytteenä voi vaihdellen käyttää myös kalaa, broileria tai kinkkua.
Mehevät kalkkunapiiraat
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 1 dl juoksevaa kasvismargariinia
    • 2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
    • 3 rkl vettä

    Täyte

    • 2 rkl juoksevaa kasvimargariinia tai öljyä
    • 2 salottisipulia silputtuna
    • 1 omena kuorittuna ja kuutioituna
    • 2 tl Dansukker Luomuruokosokeria
    • 100 g kalkkunaa hienonnettuna
    • 1 dl persiljaa silputtuna
    • 1 dl ruokakermaa
    • 1 muna
    • 100 g juustoraastetta

    Sekoita juokseva margariini ja jauhot keskenään käsin tai puuhaarukalla. Sekoita lopuksi joukkoon vesi. Painele seos jauhoja apuna käyttäen muffinipellin koloihin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

    Valmista sillä välin täyte. Kuumenna margariini tai öljy pannulla ja paista salottisipulit. Sammuta liesi. Lisää muut ainekset. Jaa seos muffinipellin koloihin ja jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja jähmettynyt.

    Vinkki!
    Käytä täytteenä vaihdellen kalaa, broileria tai kinkkua.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker