Mehevä puolukka-piparkakku

Upea kakku jouluiseen kahvipöytään koristellaan piparkakuilla. Mehevä puolukkatäyte ja herkullinen kuorrutus kruunaavat tämän herkun.

12 tuntia + 1½ tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Vatkattu puolukkapannacotta
100 g puolukoita
2 dl kermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Pehmeä piparkakku
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
Kostutus
3/4 dl maitoa
Kuorrutus
200 g smetanaa
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
Koristeluun
Dansukker Tummalla Siirapilla leivottuja piparkakkuja
puolukoita

Ohjeet

Soseuta puolukat tehosekoittimella. Sekoita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia. Lisää puolukkasose ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita öljy joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele munavaahtoon.

Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halk. 18 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa ritilälle. Peitä leivinliinalla.

Vatkaa pannacotta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle puolet pannacotasta. Tee samoin seuraava kerros. Nosta lopuksi kakun kansiosa päälle ja kostuta.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Sivele ohut kerros kuorrutusta kakun ympärille ja kiinnitä piparkakut juuri ennen tarjoilua. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja koristele puolukoilla.

Tulosta piparkakkumallit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.