Vatkattu puolukkapannacotta
Pehmeä piparkakku
Kostutus
Kuorrutus
Koristeluun
Soseuta puolukat tehosekoittimella. Sekoita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia. Lisää puolukkasose ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita öljy joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele munavaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halk. 18 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa ritilälle. Peitä leivinliinalla.
Vatkaa pannacotta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle puolet pannacotasta. Tee samoin seuraava kerros. Nosta lopuksi kakun kansiosa päälle ja kostuta.
Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Sivele ohut kerros kuorrutusta kakun ympärille ja kiinnitä piparkakut juuri ennen tarjoilua. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja koristele puolukoilla.
Reseptin on laatinut