Mehevä puolukka-piparkakku

Upea kakku jouluiseen kahvipöytään koristellaan piparkakuilla. Mehevä puolukkatäyte ja herkullinen kuorrutus kruunaavat tämän herkun.

12 tuntia + 1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Vatkattu puolukkapannacotta
100 g puolukoita
2 dl kermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Pehmeä piparkakku
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
Kostutus
3/4 dl maitoa
Kuorrutus
200 g smetanaa
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
Koristeluun
Dansukker Tummalla Siirapilla leivottuja piparkakkuja
puolukoita

Ohjeet

Soseuta puolukat tehosekoittimella. Sekoita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2–3 minuuttia. Lisää puolukkasose ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita öljy joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele munavaahtoon.

Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan (halk. 18 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa ritilälle. Peitä leivinliinalla.

Vatkaa pannacotta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoiluvadille, kostuta ja levitä päälle puolet pannacotasta. Tee samoin seuraava kerros. Nosta lopuksi kakun kansiosa päälle ja kostuta.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Sivele ohut kerros kuorrutusta kakun ympärille ja kiinnitä piparkakut juuri ennen tarjoilua. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja koristele puolukoilla.

Tulosta piparkakkumallit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.