Ainekset
200 g huoneenlämpöistä
voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 maustemitallinen suolaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl (sinisiä) unikonsiemeniä
1/2 dl appelsiinista puristettua mehua
1/2 dl kuohukermaa
Vuokaan
15 g voita tai margariinia
1/4 dl mantelijauhoa
Kuorrutus
3 dl Dansukker Tomusokeria
3–4 rkl appelsiinista puristettua mehua
Ohjeet
1. Valmista kakku huoneenlämpöisistä raaka-aineista.
2. Lämmitä uuni 170 °C:seen. Voitele ja leivitä rengasvuoka (2–2 ½ l).
3. Vaahdota rasva, sokerit, appelsiininkuoriraaste ja suola. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauho, perunajauho, leivinjauhe ja unikonsiemenet. Siivilöi jauhoseos taikinaan, sekoita hyvin pohjaa myöten. Lisää appelsiinimehu ja kerma, sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 50–55 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
6. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Jäähdytä täysin ennen kuorruttamista.
7. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri ja appelsiinimehu vähän kerrallaan, jotta saat kuorrutteesta sopivan paksuisen. Valuta kuorrutus kakulle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!