Mazariinikakku pähkinäkuorrutteella

noin 10 annosta 2 tuntia
Mantelinen mazariinikakku viimeistellään runsaalla pähkinäkuorrutteella.
Mazariinikakku pähkinäkuorrutteella
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 75 g mantelijauhetta
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 50 g voita tai margariinia
    • 2 munaa
    • 75 g mantelijauhetta
    • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 tl leivinjauhetta

    Kuorrute

    • 100 g voita tai margariinia
    • 1 1/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 3/4 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl kuohukermaa
    • 300 g pähkinöitä ja manteleita oman maun mukaan

    Vaahdota voi ja ruokokidesokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan seistä kylmässä noin tunti. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

    Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsentämistä, kunnes pinta on hyytynyt.

    Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna. Kaada seos kiinteän täytekerroksen päälle ja paista uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota mazariinikakku vuoasta. Laita tarjolle.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker