Mazariinikakku pähkinäkuorrutteella

Mantelinen mazariinikakku viimeistellään runsaalla pähkinäkuorrutteella.

noin 10 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
75 g mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

50 g voita tai margariinia
2 munaa
75 g mantelijauhetta
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

100 g voita tai margariinia
1 1/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa
300 g pähkinöitä ja manteleita oman maun mukaan

Ohjeet

Vaahdota voi ja ruokokidesokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan seistä kylmässä noin tunti. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsentämistä, kunnes pinta on hyytynyt.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna. Kaada seos kiinteän täytekerroksen päälle ja paista uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota mazariinikakku vuoasta. Laita tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?