Maustekakkua siirappi-suklaakastikkeella ja puolukoilla

Jouluinen maustekakku on kuorrutettu maistuvalla ja helppotekoisella siirappi-suklaakastikkeella sekä puolukoilla.

12 palaa

1 ½ tuntia

Arviot (58 kpl)

Ainekset

2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
½ tl jauhettua neilikkaa
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
125 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä tai piimää
Siirappi-suklaakastike
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
100 g tummaa suklaata
Pinnalle
2 dl jäisiä puolukoita

Ohjeet

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm). 

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Mittaa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet kulhoon ja sekoita.

4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunissa 45–50 minuuttia, kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä haaleaksi.

6. Valmista kastike hetkeä ennen tarjoilua: Kuumenna siirappi noin 50 asteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja jäähdytä hetken aikaa kunnes kastike on kinuskimaista. Valuta puolet kastikkeesta kakun päälle ja ripottele jäiset puolukat pinnalle. Tarjoa loppukastike erikseen.

Vinkki!
Kakku maistuu parhaimmalta huoneenlämpöisenä. Lämmitä jääkaapissa säilytettyä kakkua mikrouunissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.