Ainekset
2 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kutakin: kardemummaa, kanelia, inkivääriä
½ tl jauhettua neilikkaa
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
125 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä tai piimää
Siirappi-suklaakastike
1 ½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
100 g tummaa suklaata
Pinnalle
2 dl jäisiä puolukoita
Ohjeet
1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka (ø 19 cm).
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3. Mittaa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet kulhoon ja sekoita.
4. Lisää siirappi, munat, rasva ja kermaviili. Sekoita hyvin. Anna taikinan seistä pari minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista uunissa 45–50 minuuttia, kokeile kypsyys ennen uunista ottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Siirrä vähän jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja jäähdytä haaleaksi.
6. Valmista kastike hetkeä ennen tarjoilua: Kuumenna siirappi noin 50 asteeseen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja jäähdytä hetken aikaa kunnes kastike on kinuskimaista. Valuta puolet kastikkeesta kakun päälle ja ripottele jäiset puolukat pinnalle. Tarjoa loppukastike erikseen.
Vinkki!
Kakku maistuu parhaimmalta huoneenlämpöisenä. Lämmitä jääkaapissa säilytettyä kakkua mikrouunissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.