Mausteista porsaankylkeä ja muscovadoporkkanoita

Mausteista, ylikypsää uunissa kypsennettyä porsaankylkeä, paistettuja muscovadoporkkanoita ja kastikkeena korianterijugurttia

4–6 annosta

4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 kg porsaan kylkeä
½ ruukkua timjamia
2 rkl sumakkia (tai yhden luomusitruunan raastettu kuori)
3 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl suolaa

Muscovadoporkkanat
500 g porkkanoita
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl voita
suolaa
Korianterijugurtti
6 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua korianteria

Ohjeet

Leikkaa terävällä veitsellä kyljen rasvaan noin puolen sentin syvyiset viillot sentin välein. Sekoita hienonnettu timjami ja muut mausteet keskenään. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Laita kylkipala ison foliopalan päälle uunivuokaan. Kaada folion sisään noin puoli litraa vettä. Kypsennä uunissa ensin 200 asteessa noin 30 minuuttia ja sen jälkeen 130 asteessa 2–3 tuntia. Muista lisätä välillä vettä, jotta liha ei kuivu.

Keitä kuoritut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi, muscovadosokeri ja ripaus suolaa paistinpannussa. Paista porkkanoita, kunnes ne saavat hieman väriä.

Sekoita korianterijugurtin aineet keskenään ja tarjoa kastikkeena.

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.