Mausteista porsaankylkeä ja muscovadoporkkanoita

Mausteista, ylikypsää uunissa kypsennettyä porsaankylkeä, paistettuja muscovadoporkkanoita ja kastikkeena korianterijugurttia

4–6 annosta

PT1H

4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg porsaan kylkeä
½ ruukkua timjamia
2 rkl sumakkia (tai yhden luomusitruunan raastettu kuori)
3 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl suolaa

Muscovadoporkkanat
500 g porkkanoita
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl voita
suolaa
Korianterijugurtti
6 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua korianteria

Ohjeet

Leikkaa terävällä veitsellä kyljen rasvaan noin puolen sentin syvyiset viillot sentin välein. Sekoita hienonnettu timjami ja muut mausteet keskenään. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Laita kylkipala ison foliopalan päälle uunivuokaan. Kaada folion sisään noin puoli litraa vettä. Kypsennä uunissa ensin 200 asteessa noin 30 minuuttia ja sen jälkeen 130 asteessa 2–3 tuntia. Muista lisätä välillä vettä, jotta liha ei kuivu.

Keitä kuoritut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna voi, muscovadosokeri ja ripaus suolaa paistinpannussa. Paista porkkanoita, kunnes ne saavat hieman väriä.

Sekoita korianterijugurtin aineet keskenään ja tarjoa kastikkeena.

Resepti: Keittiömestari Teemu Aura
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?