Ainekset
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl vahvaa kahvijuomaa
2 tl chipotlechilirouhetta tai 1 tl rouhittua mustapippuria
1 ½ rkl kanelia
3 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
250 g voita tai margariinia
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Ohjeet
1. Mittaa siirappi, kahvijuoma, mausteet ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla pari minuuttia.
2. Laita huoneenlämpöinen rasva sekoituskulhoon, siivilöi siirappimausteseos päälle ja sekoita.
3. Lisää haaleaan seokseen sokeri, kananmunat ja jauho-soodaseos. Sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Peitä kulho kelmulla ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Ripottele työpöydälle jauhoja, kauli taikina useammassa erässä ohueksi levyksi ja painele haluamasi mallisia piparkakkuja. Paista uunissa 180 asteessa 7–9 minuuttia. Paistoaika riippuu piparkakkujen koosta ja paksuudesta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?