Mausteiset piparkakut

Leivo joulupiparkakkuja, joissa maistuvat perinteinen Tumma siirappi, kahvi ja runsaat mausteet.

PT10M

15 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (96 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl vahvaa kahvijuomaa
2 tl chipotlechilirouhetta tai 1 tl rouhittua mustapippuria
1 ½ rkl kanelia
3 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
250 g voita tai margariinia
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Ohjeet

1. Mittaa siirappi, kahvijuoma, mausteet ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla pari minuuttia.
2. Laita huoneenlämpöinen rasva sekoituskulhoon, siivilöi siirappimausteseos päälle ja sekoita.
3. Lisää haaleaan seokseen sokeri, kananmunat ja jauho-soodaseos. Sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Peitä kulho kelmulla ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Ripottele työpöydälle jauhoja, kauli taikina useammassa erässä ohueksi levyksi ja painele haluamasi mallisia piparkakkuja. Paista uunissa 180 asteessa 7–9 minuuttia. Paistoaika riippuu piparkakkujen koosta ja paksuudesta. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?