Kuorrute
Laita huoneenlämpöinen rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan ja anna voin sulaa koko ajan sekoitellen. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää vehnäjauho-soodaseos vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota muotilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7–10 minuuttia pipareiden koosta ja paksuudesta riippuen.
Valmista pikeerikuorrutus. Laita valkuainen kulhoon ja lisää puolet tomusokerista. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria tarvittaessa. Jatka vatkaamista.
Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pieni reikä pussin päähän. Koristele piparkakut mielesi mukaan pikeeriä pursottaen. Anna kovettua.
Vinkki!
Voit valmistaa taikinan myös pelkästä siirapista. Korvaa silloin sokeri tummalla siirapilla.
Reseptin on laatinut