Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
1–2 tl pomeranssinkuorta
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua mustapippuria
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Kuorrute
1 kananmunanvalkuainen
2–3 dl Dansukker Tomusokeria
muutama tippa vettä tai sitruunanmehua
Ohjeet
Laita huoneenlämpöinen rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan ja anna voin sulaa koko ajan sekoitellen. Jäähdytä hetki ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää vehnäjauho-soodaseos vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota muotilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7–10 minuuttia pipareiden koosta ja paksuudesta riippuen.
Valmista pikeerikuorrutus. Laita valkuainen kulhoon ja lisää puolet tomusokerista. Vatkaa sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria tarvittaessa. Jatka vatkaamista.
Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pieni reikä pussin päähän. Koristele piparkakut mielesi mukaan pikeeriä pursottaen. Anna kovettua.
Vinkki!
Voit valmistaa taikinan myös pelkästä siirapista. Korvaa silloin sokeri tummalla siirapilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.