Mausteinen marjamalja

Helppo, nopea ja raikas joulujälkiruoka pakastemarjoista, glögimausteesta ja hyytelösokerista. Viimeistele annokset paahtosokerikoristeilla.

6 annosta

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 dl vettä
1 (25 g) glögimaustepussi
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
600 g kotimaista marjasekoitusta (musta- tai punaherukka, mansikka, puolukka, karpalo, vadelma)

Paahtosokerikoriste
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Sirkku Palasokeria
1 sitruunalohko

Viimeistelyyn
1 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Laita vesi ja glögimauste kattilaan, kuumenna kiehuvaksi, siirrä kattila liedeltä ja anna mausteen muhia kannen alla noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi, lisää vettä niin että saat lientä 6–7 desiä. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri sekoittaen joukkoon. Keitä puoli minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois.

Jaa jäiset marjat jälkiruoka-astioihin ja annostele liemi päälle. Laita astiat jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Levitä leivinpaperi työpöydälle lieden lähelle. Ruskista sokeri paistinpannussa kauniin ruskeaksi, lisää sitruunasta puristettu mehu. Ota paahtunutta sokeria haarukalla pannusta pyörittävin liikkein ja tee kuvioita leivinpaperille. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Nosta kermavaahtonokareet marjahyytelöannosten päälle ja viimeistele sokerikoristeilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?