Marjasima

noin 4,5 l 1 vrk + noin 4 vrk
Kotimaisista marjoistakin voit tehdä maistuvaa simaa. Kokeile mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita.
Marjasima
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 6–7 dl kotimaisia mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita (pakaste)
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 4 l vettä
  • 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

1. Survo marjat kevyesti.

2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi teräskattilassa. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

3. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

4. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja väri vaaleampi.

Reseptin on laatinut

Dansukker