Marjamocktail

Tee mansikoista tai muista kesän marjoista raikkaan kupliva marjamocktail. Koristele lasi kauniilla sokerireunuksella ja helppo alkoholiton tervetuliaismalja on valmis tarjoiltavaksi. Tässä kaksi reseptiä.

4 isoa lasillista

15 minuuttia

Arviot (11 kpl)

Ainekset

200 g tuoreita marjoja
1 dl tuoreita sitruunamelissan lehtiä
1 limetti
4 rkl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 plo (n. 400 ml) marjakombuchaa (esim. vadelma)
6–7 dl marjan makuista kivennäisvettä

Lisäksi
jäädytettyjä melonikuutioita ja/tai jääpaloja

Ohjeet

Puhdista marjat. Mittaa isoihin laseihin puolet marjoista ja puolet sitruunamelissasta. Lisää limetin mehu ja sokeri. Murskaa aineksia isolla lusikalla tai haarukalla lasien pohjalle ja sekoita. Lisää loput marjat ja jäädytetyt melonikuutiot. Täytä lasit marjakombuchalla ja kivennäisvedellä (juoma kuohuu runsaasti, joten lisää vähitellen). Koristele halutessasi marjoilla ja sitruunamelissalla ja nauti.

Vinkki!
Tee kaunis sokerireunus laseihin ennen kuin valmistat juoman.

1 limettilohko
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Kaada sokeri pienelle lautaselle. Pyöräytä limettilohkolla reunat kosteiksi. Kasta sitten lasin reuna sokeriin ja anna kuivua.

 

Marjamocktail

200 g tuoreita marjoja
1 dl sitruunamelissan lehtiä
1 limetti
4 rkl vadelmaviinietikkaa
4 tl suomalaista Dansukker Taloussokeria
4 dl sitruunalimonadia (tai marjamehua)
8 dl marjan makuista kivennäisvettä
jäädytettyjä melonikuutioita ja/tai jääpaloja

Tee laseihin halutessasi kaunis sokerireunus ennen juoman valmistamista, ks. ohje yllä.

Puhdista marjat ja paloittele isoimmat. Lusikoi isoihin laseihin puolet marjoista ja puolet sitruunamelissasta. Lisää limetin mehu, etikka ja sokeri. Sekoita niin, että sokeri liukenee. Täytä lasit sitruunalimonadilla ja kivennäisvedellä. Lisää loput marjat, jäädytettyjä melonikuutioita ja jäitä. Viimeistele sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.