Marjamocktail

Tee mansikoista tai muista kesän marjoista raikkaan kupliva marjamocktail. Koristele lasi kauniilla sokerireunuksella ja helppo alkoholiton tervetuliaismalja on valmis tarjoiltavaksi. Tässä kaksi reseptiä.

4 isoa lasillista

15 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

200 g tuoreita marjoja
1 dl tuoreita sitruunamelissan lehtiä
1 limetti
4 rkl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 plo (n. 400 ml) marjakombuchaa (esim. vadelma)
6–7 dl marjan makuista kivennäisvettä

Lisäksi
jäädytettyjä melonikuutioita ja/tai jääpaloja

Ohjeet

Puhdista marjat. Mittaa isoihin laseihin puolet marjoista ja puolet sitruunamelissasta. Lisää limetin mehu ja sokeri. Murskaa aineksia isolla lusikalla tai haarukalla lasien pohjalle ja sekoita. Lisää loput marjat ja jäädytetyt melonikuutiot. Täytä lasit marjakombuchalla ja kivennäisvedellä (juoma kuohuu runsaasti, joten lisää vähitellen). Koristele halutessasi marjoilla ja sitruunamelissalla ja nauti.

Vinkki!
Tee kaunis sokerireunus laseihin ennen kuin valmistat juoman.

1 limettilohko
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Kaada sokeri pienelle lautaselle. Pyöräytä limettilohkolla reunat kosteiksi. Kasta sitten lasin reuna sokeriin ja anna kuivua.

 

Marjamocktail

200 g tuoreita marjoja
1 dl sitruunamelissan lehtiä
1 limetti
4 rkl vadelmaviinietikkaa
4 tl suomalaista Dansukker Taloussokeria
4 dl sitruunalimonadia (tai marjamehua)
8 dl marjan makuista kivennäisvettä
jäädytettyjä melonikuutioita ja/tai jääpaloja

Tee laseihin halutessasi kaunis sokerireunus ennen juoman valmistamista, ks. ohje yllä.

Puhdista marjat ja paloittele isoimmat. Lusikoi isoihin laseihin puolet marjoista ja puolet sitruunamelissasta. Lisää limetin mehu, etikka ja sokeri. Sekoita niin, että sokeri liukenee. Täytä lasit sitruunalimonadilla ja kivennäisvedellä. Lisää loput marjat, jäädytettyjä melonikuutioita ja jäitä. Viimeistele sitruunamelissalla.

Katso video: Marjamocktail

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.