Marjainen täytekakku

Näyttävästi koristeltu täytekakku herkullisella mansikka-valkosuklaatäytteellä.

12–15 annosta

1 ½ vrk

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Sokerimassa

2 kananmunan valkuaista
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
noin 1 ½ pkt Dansukker Tomusokeria

Vuoan voiteluun

2 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja

Kakkupohja

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus

½ dl sitruunasta puristettua mehua
¼ dl sitruslikööriä
1 dl vettä
1 dl Dansukker Tomusokeria

Mansikkatäyte

5 liivatelehteä
½ dl vettä
200 g valkosuklaata
5 dl mansikoita
3 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
4 dl Dansukker Tomusokeria

Kreemi

50 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Pinnalle

7–10 dl tuoreita marjoja

Kiille

2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Sekoita sokerimassan aineet tasaiseksi, hyvin kaulittavaksi massaksi. Kääri massa huolellisesti kelmuun tai muovipussiin ja säilytä huoneenlämmössä yön yli.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen ja kaada taikina ø 20 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Jäähdytä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka.

3. Taita leivinpaperista tukeva korotusosa vuokaan (kokonaiskorkeus noin 10 cm) ja vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.

4. Valmista täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta hyvin ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä kattilassa tai mikrouunissa. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää mansikkasose, liivateliemi ja valkosuklaasula tuorejuustoon ja pyöräytä kermavaahto joukkoon viimeisenä.

5. Pane ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä kolmasosa täytteestä levyn päälle. Jatka loppujen kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään.

6. Vatkaa kreemin aineet vaahdoksi.

7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperi ja kelmu. Levitä ohut kreemikerros kakun reunaan. Ripottele tomusokeria työpöydälle ja kauli sokerimassa 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä hiukan kakun reunaa korkeampia suikaleita ja koristele reuna niillä.

8. Levitä marjat kakun pinnalle.

9. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja keitä kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja levitä tai sivele lientä marjojen päälle.

10. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

Vinkki!
Jos kiire yllättää, marjainen täytekakku on upea tarjottava myös sellaisenaan, ilman reunakoristelua. Sivele kakun pinnalle ohut kerros kreemiä ennen marjojen asettelua. (Katso kuva)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.