Ainekset
500 g marjoja maun mukaan
½ dl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat.
2. Kuumenna marjat, vesi ja valitsemasi mauste kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10–15 min. Sekoita välillä. Kuori vaahto (ja poista isot mausteet).
3. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Mausta hillo makusi mukaan, valitse vaikka jokin seuraavista:
• pari oksaa tuoretta yrttiä, esim. (pipar)minttua, rosmariinia, kanelibasilikaa tai timjamia
• kaneli- tai vaniljatanko tai tähtianis
• raastettua sitruunan tai limetin kuorta
• ripaus kardemummaa, chiliä tai anista
• raastettua inkivääriä
• loraus konjakkia tai rommia
Vinkki!
Jos haluat vähemmän makeaa hilloa, käytä Hillosokerin sijaan ½ pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria (kiinteämpi hillo) tai Dansukker Minihillosokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?