Ainekset
Torttupohja
2 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl mantelijauhetta
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sitruunavaahto
3/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 dl kuohukermaa
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
(2 rkl Cointreau-likööriä)
Pinnalle
noin 5 dl marjoja
Viimeistelyyn
1 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia tai
1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota* ø 25 cm:n torttuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos kevyesti nostellen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 10–15 minuuttia. Kumoa torttupohja tarjoiluvadille ja jäähdytä.
Valmista seuraavaksi sitruunavaahto. Mittaa Hyytelösokeri Multi ja 1 dl kermaa kattilaan. Kiehauta. Lisää sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Jäähdytä. Vatkaa loput kermasta pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kerma-sokeri-sitruunaseos joukkoon. Mausta halutessasi liköörillä.
Levitä vaahto pehmeästi aaltoillen torttupohjan päälle ja peitä se marjoilla. Valmista kiille mittaamalla vesi ja hyytelösokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua puolisen minuuttia. Jäähdytä pari minuuttia ja sivele kiille marjojen päälle.
Vinkki!
*Saat tortusta gluteenittoman, mikäli korvaat vuoan jauhotuksessa käytettävän korppujauhon esimerkiksi mantelijauheella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.