Marja-rahkapiiras

n. 8 annosta 50 minuuttia
Tee pyöreä marjaisa rahkapiirakka vadelmista ja mustikoista. Tuplaamalla taikinan saat uunipellillisen herkullista marja-rahkapiirakkaa.
Marja-rahkapiiras
Arvioi: (200kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl kaurahiutaleita
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 200 g maitorahkaa
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1–2 tl luomusitruunan kuoriraastetta
    • 1 muna

    Pinnalle

    • 1 dl vadelmia
    • 1 dl mustikoita

    Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pikaisesti taikinan joukkoon. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

    Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat. Jatka kypsennystä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja nauti!

    Vinkki!
    Voit halutessasi tuplata annoksen ja valmistaa sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker