Marinoitua kalkkunanfileetä ja ruusukaalia

Kalkkunanfilee marinoidaan smetanassa tai jogurtissa ennen paistamista. Ruusukaalit maistuvat lisukkeena.

4 annosta

PT1H

12 tuntia + 3 tuntia

Arviot (19 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 (n. 800 g) kalkkunanfilee 

Marinadi

2 rkl öljyä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 dl smetanaa tai maustamatonta jogurttia
1 rkl balsamietikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä 

Ruusukaalilisäke

1 l vettä
1 tl suolaa
200 g ruusukaaleja
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1–2 dl paahdettuja vihreitä soijapapuja
1 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita muovipussiin tai tilavaan kulhoon. Laita joukkoon kalkkunan filee ja kääntele marinoimisen aikana. Anna fileen maustua mielellään yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää sisälämpötilaksi 72 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen kuin poistat paistomittarin.

Valmista seuraksi ruusukaalilisäke. Kiehauta suolalla maustettu vesi. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja puolita halutessasi. Keitä ruusukaaleja hiljalleen noin viisi minuuttia. Valuta.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää ruusukaalit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetken aikaa ja lisää muut ainekset. Paista hetki, kunnes ruusukaalit ovat saaneet hieman väriä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!