Marinoitua kalkkunanfileetä ja ruusukaalia

4 annosta 12 tuntia + 3 tuntia
Kalkkunanfilee marinoidaan smetanassa tai jogurtissa ennen paistamista. Ruusukaalit maistuvat lisukkeena.
Marinoitua kalkkunanfileetä ja ruusukaalia
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 1 (n. 800 g) kalkkunanfilee

Marinadi

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl smetanaa tai maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä

Ruusukaalilisäke

  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g ruusukaaleja
  • 3 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 dl paahdettuja vihreitä soijapapuja
  • 1 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita muovipussiin tai tilavaan kulhoon. Laita joukkoon kalkkunan filee ja kääntele marinoimisen aikana. Anna fileen maustua mielellään yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää sisälämpötilaksi 72 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen kuin poistat paistomittarin.

Valmista seuraksi ruusukaalilisäke. Kiehauta suolalla maustettu vesi. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja puolita halutessasi. Keitä ruusukaaleja hiljalleen noin viisi minuuttia. Valuta.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää ruusukaalit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetken aikaa ja lisää muut ainekset. Paista hetki, kunnes ruusukaalit ovat saaneet hieman väriä.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker