Marinoitua kalkkunanfileetä ja ruusukaalia

Kalkkunanfilee marinoidaan smetanassa tai jogurtissa ennen paistamista. Ruusukaalit maistuvat lisukkeena.

4 annosta

12 tuntia + 3 tuntia

Arviot (18 kpl)

Ainekset

1 (n. 800 g) kalkkunanfilee 

Marinadi

2 rkl öljyä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1 dl smetanaa tai maustamatonta jogurttia
1 rkl balsamietikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä 

Ruusukaalilisäke

1 l vettä
1 tl suolaa
200 g ruusukaaleja
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1–2 dl paahdettuja vihreitä soijapapuja
1 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa siirappia
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita muovipussiin tai tilavaan kulhoon. Laita joukkoon kalkkunan filee ja kääntele marinoimisen aikana. Anna fileen maustua mielellään yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää sisälämpötilaksi 72 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen kuin poistat paistomittarin.

Valmista seuraksi ruusukaalilisäke. Kiehauta suolalla maustettu vesi. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja puolita halutessasi. Keitä ruusukaaleja hiljalleen noin viisi minuuttia. Valuta.

Kuumenna öljy pannussa. Lisää ruusukaalit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetken aikaa ja lisää muut ainekset. Paista hetki, kunnes ruusukaalit ovat saaneet hieman väriä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.