Marenkiset omena-kääretorttuleivokset

Tee kääretortusta leivokset omenahillotäytteellä ja marenkikuorrutuksella.

12–14 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Sirotteluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Väliin
200 g itse valmistettua omenahilloa tai omenasosetta
1/4 tl kanelia tai 2 tl Dansukker Kanelisokeria

Pinnalle
2 munanvalkuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl mantelilastuja

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy Siro-sokerilla ripotellulle leivinpaperille.

Mausta omenahillo kanelilla tai kanelisokerilla. Levitä omenahillo torttulevyn pinnalle ja kääri torttu tiiviille rullalle.

Leikkaa kääretorttu leveähköiksi annospaloiksi ja laita ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota valkuaiset ja vatkaa joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta marenkiseos vaniljasokerilla.

Pursota marenkiseosta kääretorttuviipaleiden päälle keoksi ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Laita leivokset 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa marenkiset kääretorttuleivokset sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.