Marenkiset omena-kääretorttuleivokset

Tee kääretortusta leivokset omenahillotäytteellä ja marenkikuorrutuksella.

12–14 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Sirotteluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Väliin
200 g itse valmistettua omenahilloa tai omenasosetta
1/4 tl kanelia tai 2 tl Dansukker Kanelisokeria

Pinnalle
2 munanvalkuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl mantelilastuja

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy Siro-sokerilla ripotellulle leivinpaperille.

Mausta omenahillo kanelilla tai kanelisokerilla. Levitä omenahillo torttulevyn pinnalle ja kääri torttu tiiviille rullalle.

Leikkaa kääretorttu leveähköiksi annospaloiksi ja laita ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota valkuaiset ja vatkaa joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta marenkiseos vaniljasokerilla.

Pursota marenkiseosta kääretorttuviipaleiden päälle keoksi ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Laita leivokset 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa marenkiset kääretorttuleivokset sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?