Ainekset
Kääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
Sirotteluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Väliin
200 g itse valmistettua omenahilloa tai omenasosetta
1/4 tl kanelia tai 2 tl Dansukker Kanelisokeria
Pinnalle
2 munanvalkuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl mantelilastuja
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy Siro-sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
Mausta omenahillo kanelilla tai kanelisokerilla. Levitä omenahillo torttulevyn pinnalle ja kääri torttu tiiviille rullalle.
Leikkaa kääretorttu leveähköiksi annospaloiksi ja laita ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin.
Vaahdota valkuaiset ja vatkaa joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta marenkiseos vaniljasokerilla.
Pursota marenkiseosta kääretorttuviipaleiden päälle keoksi ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Laita leivokset 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Tarjoa marenkiset kääretorttuleivokset sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?