Ainekset
Marenki
2 valkuaista
hyppysellinen suolaa
1,25 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
Täyte
4 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
0,5 dl sitruunamehua
2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
Lisäksi
2 dl itse tehtyä marjahilloa
150 g keksejä (tai vaikkapa kahvikakkua paloina)
500 g tuoreita marjoja (vadelmia, mansikoita, mustikoita, herukoita)
(Dansukker Tomusokeria, syötäviä kukkia)
Ohjeet
Näin teet marenkimaljan:
1. Vaahdota valkuaiset ja suola vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
2. Lusikoi marenkivaahto pursotinpussiin ja purista leivinpaperille pieniä marenkeja. Paista 120-asteisessa uunissa noin 75 minuuttia. Marengit ovat valmiita, kun niiden pinta on kuiva ja rapea. Jäähdytä.
3. Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita käsivispilällä joukkoon mascarpone, sitruunamehu ja kuoriraaste sekä sokeri.
4. Kokoa kauniiseen tarjoilumaljaan kerroksittain marenkeja, mascarponekermaa, marjoja, hilloa sekä keksejä.
5. Viimeistele halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?