Marenkileivokset

1 tunti
Pursota ja paista sydämenmuotoisia marenkileivoksia ja täytä ne marjoilla ja kerma-rahkalla.
Marenkileivokset
Arvioi: (57kpl)

Ainekset

    Marenki

    • 3 munanvalkuaista (100 ml)
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2 tl etikkaa

    Täyte

    • 200 g tuoreita tai pakastettuja marjoja
    • 1 dl kuohukermaa
    • 100 g maitorahkaa
    • 1 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Koristeluun

    • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
    • hedelmiä tai marjoja

    Lämmitä uuni 100 asteeseen. Piirrä leivinpaperin kääntöpuolelle noin 10 cm korkeita sydämiä, kolme jokaista leivosta varten. Laita leivinpaperi piirrospuoli alaspäin uunipellille. Voitele ja jauhota sydämet.

    Vatkaa valkuaiset, etikka ja vähitellen lisätty sokeri valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Levitä tai pursota taikinaa voideltuihin ja jauhotettuihin sydämiin. Lopusta taikinasta voit tehdä tavallisia marenkeja (niitä voi käyttää esimerkiksi pavlovajälkiruokaan).

    Paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

    Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjat ja maitorahka. Levitä täyte marenkien väliin juuri ennen tarjoilua. (Jos haluat tehdä leivokset etukäteen, sivele marengit (gluteenittomalla) sulatetulla suklaalla, jotta täyte ei pehmennä niitä. Valkosuklaa ei näy marenkien pinnalla.)

    Koristele leivokset hedelmillä tai marjoilla ja sirottele niiden pinnalle tomusokeria.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker