Marenkikääretorttu

Vuodenvaihteessa herkutellaan upealla gluteenittomalla marenkikääretortulla. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

8–10 annosta

PT40M

40 minuuttia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 dl mantelijauhetta
1 dl pähkinärouhetta

Väliin
1 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mustaherukkatuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 dl vadelmia tai muita marjoja

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leivinpaperille.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Tarkista maku. Levitä seos jäähtyneelle marenkilevylle ja ripottele pinnalle vadelmia tai muita marjoja. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Käytä makusi mukaan muuta maustettua makeaa tuorejuustoa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?