Marenkikääretorttu

Vuodenvaihteessa herkutellaan upealla gluteenittomalla marenkikääretortulla. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

8–10 annosta

40 minuuttia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

5 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl maissitärkkelystä
1 dl mantelijauhetta
1 dl pähkinärouhetta

Väliin
1 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mustaherukkatuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–3/4 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 dl vadelmia tai muita marjoja

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet käännellen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leivinpaperille.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Tarkista maku. Levitä seos jäähtyneelle marenkilevylle ja ripottele pinnalle vadelmia tai muita marjoja. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Käytä makusi mukaan muuta maustettua makeaa tuorejuustoa. 
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.