Ainekset
Täyte
5 dl puolukoita tai karpaloita
½ dl vettä
1 dl Dansukker Luomuruoko- tai Ruokokidesokeria
2 rkl perunajauhoja
Taikina
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 kananmunan keltuaista
½ dl kermaa
½ dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
2 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Valmista ensin täyte. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset ja kerma hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kaada jäähtynyt marjakiisseli vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
4. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan pinnalle ja kuorruta uunissa viitisen minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?