Marengit

9-18 kpl 2 tuntia 15 minuuttia + kuivatus
Pursota yksittäisiä marenkeja tai tee marenkilevyjä.
Marengit
Arvioi: (186kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunan valkuaista
  • ½ tl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl perunajauhoja

Vaaleanpunaiset marengit

  • Kun haluat hempeän sävyisiä marenkeja, käytä tomusokerin ja Siron sijasta
  • 2 ½ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunamehu ja sokerit kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa lasi- tai teräskulhossa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele vaahdosta isoja tai pieniä kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille tai tee marengit pursottaen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen ja jatka kypsentämistä toiset 60 minuuttia. Sammuta uuni, raota luukkua ja anna marenkien kuivua uunissa yön yli.

Vinkit!
Marenkilevyt: Piirrä haluamasi mallinen aihio leivinpaperiin ja annostele marenkivaahto kevyesti aaltoillen leivinpaperille piirroksen muotoon.
Marenkikupit: Pursota marenkivaahdosta renkaita leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje keskelle jäävä reikä pienellä ja litteällä marenkipursotuskukkasella.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker