Marengit

Pursota yksittäisiä marenkeja tai tee marenkilevyjä tai marenkikuppeja. Voit värjätä marenkimassaa pastaväreillä.

9-18 kpl

PT1H

2 tuntia 15 minuuttia + kuivatus

Arviot (345 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunan valkuaista
½ tl sitruunasta puristettua mehua
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunamehu ja sokerit kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa lasi- tai teräskulhossa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele vaahdosta isoja tai pieniä kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille tai tee marengit pursottaen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen ja jatka kypsentämistä toiset 60 minuuttia. Sammuta uuni, raota luukkua ja anna marenkien kuivua uunissa yön yli.

Vinkit!
Marenkilevyt: Piirrä haluamasi mallinen aihio leivinpaperiin ja annostele marenkivaahto kevyesti aaltoillen leivinpaperille piirroksen muotoon.
Marenkikupit: Pursota marenkivaahdosta renkaita leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje keskelle jäävä reikä pienellä ja litteällä marenkipursotuskukkasella.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!