Ainekset
3 kananmunan valkuaista
½ tl sitruunasta puristettua mehua
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, sitruunamehu ja sokerit kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa lasi- tai teräskulhossa. Lisää perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Nostele vaahdosta isoja tai pieniä kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille tai tee marengit pursottaen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 60 minuuttia, alenna lämpötila 50 asteeseen ja jatka kypsentämistä toiset 60 minuuttia. Sammuta uuni, raota luukkua ja anna marenkien kuivua uunissa yön yli.
Vinkit!
Marenkilevyt: Piirrä haluamasi mallinen aihio leivinpaperiin ja annostele marenkivaahto kevyesti aaltoillen leivinpaperille piirroksen muotoon.
Marenkikupit: Pursota marenkivaahdosta renkaita leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje keskelle jäävä reikä pienellä ja litteällä marenkipursotuskukkasella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?