Marengilla kuorrutettu hedelmäsalaatti

1–2 annosta 20 minuuttia
Tuoreesta ananaksesta saat näyttävän tarjoiluastian hedelmäsalaatille.
Marengilla kuorrutettu hedelmäsalaatti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 tuore ananas
  • 1 kiivi
  • 1 banaani
  • 1/2 säilykepurkki trooppista hedelmäsalaattia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Marenki

  • 1 munanvalkuainen
  • 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • (1/4 tl Dansukker Vaniljasokeria)

Leikkaa ananaksesta ”hattu.” Säästä se koristeeksi. Koverra ananas juuresveitsellä tai lusikalla. Paloittele hedelmäliha. Käytä puolet hedelmälihasta salaattiin, lopusta voit tehdä raikkaan smoothien tai tarjota sellaisenaan.

Kuori ja paloittele kiivit ja banaanit. Sekoita joukkoon trooppista hedelmäsalaattia valutettuna. Mausta salaatti siirapilla. Laita salaatti koverretun ananaksen sisään.

Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuainen ja vatkaa joukkoon vähän kerrallaan sokeri. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Lusikoi marenki salaatin pinnalle. Laita ananas 250-asteiseen uuniin pieneksi hetkeksi, kunnes pinnalle tulee hieman väriä.

Tarjoa jälkiruoka heti. Voit halutessasi nostaa ananaksen ”hatun” ilmavasti päälle siten, että marenki näkyy alta.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker