Mansikkasosekastike

Mansikkakastikkeen nesteenä voi käyttää puolimakeaa viiniä. Mausta tuoreella inkiväärillä tai sitruunaruoholla. Nauti jälkiruokien kastikkeena.

noin 3 dl

PT10M
PT0M
jälkiruokakastikkeet

10 minuuttia

Arviot (79 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g mansikoita, pakaste
70 g (runsas ¾ dl) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
2 ½ dl vettä tai puolimakeaa viiniä
pala inkivääriä viipaleina tai sitruunaruoho pitkinä pätkinä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

1. Mittaa mansikat, sokeri, neste ja inkivääri- tai sitruunaruohopalat kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Poista inkivääri- tai sitruunaruohopalat ja soseuta mansikat kastikkeeksi.

4. Mausta kastike vaniljasokerilla ja anna jäähtyä, jolloin kastike sakenee.

Nauti jäätelön, jälkiruokien tai murojen kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?