Ainekset
nippu vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl sitruunamehua
Salaatti
keitetyt, jäähdytetyt parsat
roomansalaatin lehtiä
viinisuolaheinän lehtiä
5 dl mansikoita tai vadelmia
Kastike
1⁄2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl valkoista balsamietikkaa
rosmariinin oksa
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Ohjeet
1. Kuori parsat kevyesti. Mittaa vesi, suola, sokeri ja sitruunamehu laakeaan kasariin. Kiehauta vesi ja keitä parsoja viitisen minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja paloittele.
2. Kuumenna siirappi ja rosmariini. Jäähdytä ja lisää balsamietikka.
3. Huuhdo salaatit, puolita mansikat. Asettele kasvikset ja marjat vadille. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja valuta lopuksi jäähtynyttä kastiketta päälle.
Vinkki!
Voit tehdä myös tumman kastikkeen kiehauttamalla sen tummasta balsamicosta ja Dansukker Tummasta Muscovadosokerista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?