Ainekset
Pohja
4 kananmunaa
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
500 g smetanaa tai ranskankermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 24 mansikkaa
Hyytelökiille
1 1/2 dl vettä
3/4 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.
Sekoita smetana tai ranskankerma ja fariinisokeri sekä vaniljasokeri keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle leivoslevylle ilmavasti ja leikkaa paloiksi. Laita jokaisen leivospalan päälle viipaloitu tai kokonainen mansikka.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hämmentäen, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hetki ja sivele mansikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä.
Mikäli et tarjoa leivoksia heti, säilytä ne jääkaapissa.
Vinkki!
Voit käyttää leivoksiin reilumminkin mansikoita kokonaisina, puolikkaina tai viipaleina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.