Ainekset
Pohja
4 kananmunaa
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
500 g smetanaa tai ranskankermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 24 mansikkaa
Hyytelökiille
1 1/2 dl vettä
3/4 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.
Sekoita smetana tai ranskankerma ja fariinisokeri sekä vaniljasokeri keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle leivoslevylle ilmavasti ja leikkaa paloiksi. Laita jokaisen leivospalan päälle viipaloitu tai kokonainen mansikka.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hämmentäen, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hetki ja sivele mansikat pullasutia apuna käyttäen hyytelösokeriliemellä.
Mikäli et tarjoa leivoksia heti, säilytä ne jääkaapissa.
Vinkki!
Voit käyttää leivoksiin reilumminkin mansikoita kokonaisina, puolikkaina tai viipaleina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?