Mansikkakermakakku - täytekakut - Dansukker

Mansikkakermakakku

1½ tuntia
Perinteinen mansikkakermakakku on täytekakkujen herkullinen klassikko.
Mansikkakermakakku
Arvioi: (96kpl)

Ainekset

    Täytekakkupohja

    • 4 munaa
    • 1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1,5 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • noin 3 dl laimennettua mehua tai Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa

    Täyte

    • noin 300 g hilloa
    • 3–4 dl vispikermaa
    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
    • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • noin 1/2 l kotimaisia mansikoita, tuore tai pakaste
    • 1 1/2 dl vettä
    • noin 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeria
    • 3 dl vispikermaa
    • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm, n. 2 l).

    Paista 150–175 asteessa noin 45 minuuttia tai, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

    Halkaise kolmeen osaan. Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Vaahdota täytteen kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljalla.

    Levitä pinnalle puolet hillosta ja kermasta. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.

    Levitä pinnalle jäiset tai tuoreet mansikat. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Lusikoi liemi mansikoiden päälle.

    Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;