Mansikkakermakakku

Perinteinen mansikkakermakakku on täytekakkujen herkullinen klassikko.

1½ tuntia

Arviot (98 kpl)

Ainekset

Täytekakkupohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
noin 3 dl laimennettua mehua tai Dansukker Vaniljasokerilla maustettua maitoa
Täyte
noin 300 g hilloa
3–4 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
noin 1/2 l kotimaisia mansikoita, tuore tai pakaste
1 1/2 dl vettä
noin 3/4 dl Dansukker Hyytelösokeria
3 dl vispikermaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm, n. 2 l).

Paista 150–175 asteessa noin 45 minuuttia tai, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Halkaise kolmeen osaan. Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Vaahdota täytteen kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljalla.

Levitä pinnalle puolet hillosta ja kermasta. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.

Levitä pinnalle jäiset tai tuoreet mansikat. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Lusikoi liemi mansikoiden päälle.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.