Ainekset
Pohja
100 g margariinia tai voita
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
5 dl (n. 300 g) mansikoita
3 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
Marenki
4 munanvalkuaista
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
(vaaleanpunaista pastaväriä)
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset, säästä valkuaiset marenkiin.
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munankeltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinan joukkoon.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 13–15 minuuttia.
Pohjan paistuessa valmista täyte. Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri, anna kiehua sen verran, että mansikat hieman pehmenevät. Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, lisää seos höyryävään mansikkaliemeen ja sekoita kunnes pulpahtaa. Kiisselistä kuuluu tulla erittäin paksu, jotta se pysyy piirakan sisällä. Anna kiisselin jäähtyä sillä välin kun valmistat marengin.
Vatkaa munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon tomusokeria koko ajan vatkaten. (Värjää halutessasi.)
Kaada kiisseli piirakkapohjan päälle, levitä pinnalle lusikalla marenkivaahto tai pursota se pursotinpussilla tähdiksi.
Laita piirakka uunin keskiritilätasolle ja anna sen olla uunissa vain sen verran, että pinta saa hieman väriä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.