Mansikkahillo

45 minuuttia
Perinteisen mansikkahillon valmistus Dansukker Hillosokerilla on helpompaa ja nopeampaa kuin luuletkaan.
Mansikkahillo
Arvioi: (80kpl)

Ainekset

  • 2 kg (noin 4 l) mansikoita
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria

1. Kaada peratut mansikat kattilaan ja lisää 1 dl vettä.

2. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää Hillosokeri vähitellen ja varovasti sekoittaen.

3. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua.

4. Keitä hilloa 10 minuuttia, silloin tällöin varovasti sekoittaen.

5. Jäähdytä noin 30 minuuttia. muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

6. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluimmin viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker