Mansikka-valkosuklaamisu

6 annosta 15 minuuttia + 2 tuntia
Voit tarjota tätä hieman tiramisun tapaan valmistettua mansikkaista herkkua kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Mansikka-valkosuklaamisu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 24 kpl savoiardikeksejä
  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 1 tl luomusitruunan kuoriraastetta
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 100 g valkosuklaata

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita

Ota esille savoiardikeksit.

Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.

Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria valkoiseksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaiset ja mascarponejuusto keskenään. Sekoita valkuaisvaahto käännellen joukkoon.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä käännellen. Lisää täytteeseen yhdessä sitruunankuoriraasteen ja lopun sokerin kanssa. Tarkista maku.

Kastele puolet savoiardikekseistä vaniljamaidossa ja laita vieretysten vuokaan. Kaada päälle puolet täytteestä. Kastele loput keksit ja laita vaahdon päälle. Laita pinnalle loput täytteestä.

Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa. Koristele mansikoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker